top of page

Frans Sarlin

Perustaja / Omistaja

Frans Sarlin F.S. Papaver Oy

Frans on pitkän linjan puutarha- ja viheralan ammattilainen. Työkokemusta on karttunut yli 10 vuoden ajalta koko puutarha- ja viheralalta monipuolisesti, pienistä perheyrityksistä aina isoihin konserneihin saakka, joiden liikevaihto on ollut yli 100 milj. euroa. Frans tunteekin koko kasvin elämän kaaren istutuksesta, kasvatukseen, myyntiin ja kuluttajalle saakka. Frans on periksiantamaton ja kunnianhimoinen ammattilainen. Hän on F.S. Papaver Oy perustaja ja omistaja.

Koulutukset & pätevyydet
Rakennetun ympäristön hortonomi (AMK), pääaine maisemasuunnittelu (Hämeen ammattikorkeakoulu, Lepaa, 2020), opinnäytetyön aiheena ”Viherrakentamisen mahdollisuudet talvella Etelä-Suomessa”.

Puutarhatalouden hortonomi (AMK), pääaine kasvihuone- ja taimitarhatuotanto (Hämeen ammattikorkeakoulu, Lepaa, 2017) opinnäytetyön aiheena oli ”Tuotekehitysvaiheessa olevan uuden kasvualustaseoksen vedenpidätyskyvyn mittaaminen”.

Viheralan puutarhuri (opistotaso), pääaine suunnittelu, viherrakennus ja ylläpito (Keuda Mäntsälä Saari Kartano, 2011) ja ylioppilas, (Vaskivuoren lukio, 2008).

Frans on myös kouluttautunut leikki- ja liikuntavälineiden tarkastajaksi sertifikaatin (S2P). Tarkastajan logo alapalkissa.

Työkokemus

Fransin työura alkoi keväällä 2008 Backas puutarhakeskuksessa. Sen jälkeen Frans on työskennellyt muissa puutarhamyymälöissä sekä useissa yksityisen puolen että kaupungin viherrakennus- ja ylläpitopuolen työtehtävissä. Hänellä on myös kokemusta kauppapuutarhoissa ja perennataimistolla työskentelemisestä eri viljely- ja laadunvalvonta tehtävissä.

Fransilla on ollut työuransa aikana useita luottamustoimia, jotka hän on hoitanut kiitettävästi. Luottamustoimia ovat olleet mm. As Oy Vantaan Martintornin vihervastaavana toimiminen (2017-2020) ja Plantagen Suomi pk-seudun istutuspalvelun vetäjänä toimiminen.

Henkilöstö: About
INS010432 2022.png
Henkilöstö: Image
bottom of page